Crossmotoren

Sinterklaascadeau voor motoren, fietsen en mountainbikes!

Crossmotoren en enduromotoren, racemotoren en toermotoren zijn vaak het oogappeltje van de bezitter en mogen desondanks wel eens vies gemaakt worden. Na de fun wat je hebt beleefd moet de bike natuurlijk verzorgt en klaargezet worden voor de volgende rit. Een aantal tips en gebruiksaanwijzingen vind je terug op deze pagina. Producten die je daarbij helpen, vind je hier.

Op deze pagina wordt het MotorClean fenomeen nader toegelicht. Gebruik dit product dus ook op deze manier! Hiermee verkrijg je het beste en snelste resultaat. Het product is ontworpen om géén schade aan het materiaal aan te brengen en dus organisch te verontreinigen. MotorClean laat een vettig laagje achter. Met behulp van dit laagje krijg je je bike de volgende keer nóg beter schoon. Lees de toepassing van dit product hieronder:

Motocross, materiaal waar je zuinig op bent!

Een motor is liefhebberij, dat koester je en je zorgt dat het materiaal er altijd op-en-top bij staat! Crossmotoren hebben veel aandacht nodig. Gezien de omstandigheden waarin deze gebruikt worden is dat vanzelfsprekend. Het reinigen is dat vaak niet. Daarom geeft CleanMyBike.nl jou een structuur waarmee je MotorClean het beste kunt gebruiken. Neem de tijd, lees het eens door en veel succes! 

Hoe maak ik mijn crossmotor schoon? 

Motocross is misschien wel de zwaarste sport ter wereld. Mens en machine krijgen heel veel te verduren en onderhoud van het materiaal is heel belangrijk! Iedere motocrosser weet hoeveel werk het is om de crossmotoren goed schoon te krijgen en met de gebruiksaanwijzing van MotorClean gaat dat zo:

 1. Een ideale verdunning van 1 liter MotorClean op 8 liter water is voldoende om deze motoren te reinigen. Mocht de motor erger verontreinigd zijn waarmee deze verhouding niet volstaat? Probeer het dan iets dikker te mengen, bijvoorbeeld 1:6.
 2. Door middel van onze borstels is er veel zand en modder van de bike af te krabben. Met de achterkant van de borstel kom je tussen de spaken en met de harde haren krab je het (aangekoekte) zand van de velgen, uitlaat en plastics. 
 3. Spuit de bike eerst grondig af zodat al het grove zand van de motor af is, zo krijgt MotorClean een optimale toegang tot het materiaal.  
 4. Zorg dat er voldoende water op de motor aanwezig is voordat je MotorClean aanbrengt.
 5. Laat een motor nooit in de zon staan wanneer MotorClean op de motor is aangebracht, dit veroorzaakt schade aan het materiaal!
 6. Verdeel MotorClean grondig en gelijkmatig over de motor en laat dit ongeveer 5 minuten inwerken.
 7. Spuit de motor opnieuw met een harde straal af om alle overige vuile delen schoon te krijgen! 
 8. Onder het afgespoten zand blijven er vaak nog resten 'plakken', spuit deze delen opnieuw licht in en laat het een tijdje inwerken. 
 9. Zorg dat de motor goed afgespoeld wordt en er geen resten van MotorClean aanwezig zijn.

Na het afspuiten, droogmaken en invetten! 

 1. Maak de motor, het liefst i.c.m. een compressor en een luchtspuit droog!
 2. Pas op met het reinigen van vitale delen van je motor. Kroonplaten en veerpoten moeten bijvoorbeeld goed ontvet worden voordat deze opnieuw gemonteerd worden i.v.m. een laagje vet dat het oppervlak vuil- en waterafstotend maakt!
 3. Na het schoonmaken en drogen van de crossmotor is het verstandig om deze te weren tegen roest, vocht en vuil. Daarom gebruiken wij BikeShine, hiermee spuit je alle delen van je motor in en zorgt dit voor bescherming. (Met uitzondering van remschijven en loopvlak banden!)
 4. Geniet van je schone bike en de volgende rit! 

Crossmotoren, aandacht op het rennerskwartier.

Borstel om je crossmotoren schoon te vegen. Deze borstel in verschillende maten verkrijgbaar. Motorborstel.

Met deze stevige borstels van Vikan krab je al het (aangekoekte) zand van je motor af. Bereik moeilijke plaatsen met de kleine borstel, gebruik de korte steel borstel om de wielen schoon te maken en de langste borstel in ons assortiment om grote stukken zand te verwijderen. Crossmotoren worden hard aangepakt, maar verdienen ook wat aandacht, toch? 

Ketting motorfiets reinigen met behulp van kettingborstel

Gebruik deze kettingborstel om op krappe posities te komen. Met een grote staalborstel is het lastig om tussen de achterbrug en de ketting voldoende schoon te maken. Deze kleine maar super stevige staalborstel verwijdert zand en modder om je ketting een langere levensduur te geven! Ontvetten van de ketting doe je trouwens met Motul Chain Clean