Crossmotoren

Sinterklaascadeau voor motoren, fietsen en mountainbikes!

Crossmotoren en enduromotoren, zijspannen en quads zijn vaak het oogappeltje van de bezitter en mogen desondanks wel eens vies gemaakt worden. Na de fun wat je hebt beleefd moet de bike natuurlijk verzorgt en klaargezet worden voor de volgende rit. Een aantal tips en gebruiksaanwijzingen vind je terug op deze pagina. Producten die je daarbij helpen, vind je hier.

Op deze pagina worden de producten van CleanMyBike.nl zoals MotorClean, OC1 en Rymax nader toegelicht. Gebruik deze aanwijzingen om het beste en snelste resultaat te verkrijgen. De producten zijn ontwikkeld om géén schade aan het materiaal aan te brengen en dus op een vriendelijke manier te reinigen. MotorClean bestaat uit puur concentraat en is dus te mengen met water. Door een verhouding van 1:8 houd je een mooie voorraad schoonmaakmiddel over. OC1 is een krachtiger middel en dient puur gebruikt te worden. Verdunnen kan, maar dan wordt de werking minder. OC1 is ideaal om (witte) laarzen en plastic goed schoon te krijgen. Om het schoonmaakproces af te ronden biedt CleanMyBike.nl ook onderhoudsproducten aan van Rymax. Met kettingspray, siliconenspray of andere tools in de webshop zet jij je bike in no-time weer klaar voor de volgende rit!

Motocross, materiaal waar je zuinig op bent!

Sinterklaascadeau voor motoren, fietsen en mountainbikes!

Een motor is liefhebberij, dat koester je en je zorgt dat het materiaal er altijd op-en-top bij staat! Crossmotoren, zijspannen en quads hebben veel aandacht nodig. Gezien de omstandigheden waarin deze gebruikt worden is dat vanzelfsprekend. Het reinigen is dat vaak niet. Daarom geeft CleanMyBike.nl jou een structuur waarmee je MotorClean, OC1 of andere middelen het beste kunt gebruiken. Neem de tijd, lees het eens door en check de webshop!

Sinterklaascadeau voor motoren, fietsen en mountainbikes!

Hoe maak ik mijn crossmotor schoon?

Motocross is misschien wel de zwaarste sport ter wereld. Mens en machine krijgen heel veel te verduren en onderhoud van het materiaal is heel belangrijk! Iedere crosser weet hoeveel werk het is om de crossmotoren goed schoon te krijgen en met de gebruiksaanwijzing van onze ontvetters gaat dat zo:

MotorClean:
 1. Een ideale verdunning van 1 liter MotorClean op 8 liter water is voldoende om deze motoren te reinigen. Mocht de motor erger verontreinigd zijn waarmee deze verhouding niet volstaat? Probeer het dan iets dikker te mengen, bijvoorbeeld 1:6.
 2. Door middel van onze borstels is er veel zand en modder van de bike af te krabben. Met de achterkant van de borstel kom je tussen de spaken en met de harde haren krab je het (aangekoekte) zand van de velgen, uitlaat en plastics zonder het oppervlak te beschadigen.
 3. Spuit de bike eerst grondig af zodat al het grove zand en modder van de motor af is, zo krijgt MotorClean een optimale toegang tot het materiaal.
 4. Zorg dat er voldoende water op de motor aanwezig is voordat je MotorClean aanbrengt.
 5. Laat een motor nooit in de zon staan wanneer MotorClean op de motor is aangebracht, dit veroorzaakt schade aan het materiaal!
 6. Verdeel MotorClean grondig en gelijkmatig over de motor en laat dit ongeveer 2 minuten inwerken.
 7. Spuit de motor opnieuw met een harde straal af om alle overige vuile delen schoon te krijgen!
 8. Onder het afgespoten zand blijven er vaak nog resten ‘plakken’, spuit deze delen opnieuw licht in met MotorClean en laat het een tijdje inwerken.
 9. Zorg dat de motor goed afgespoeld wordt en er geen resten van MotorClean aanwezig zijn.


OC1 Cleaner:

 1. OC1 Cleaner is puur te gebruiken, verdunnen is mogelijk wanneer het oppervlak niet ernstig vervuild is.
 2. Ook in combinatie met onze tools werkt het schoonmaken eenvoudiger, uitlaatpluggen, poetsdoeken en borstels helpen jou hierbij.
 3. Spuit eerst het oppervlak van je bike af zodat OC1 een optimale toegang tot het oppervlak krijgt.
 4. Laat de ontvetter 2 minuten intrekken, doordat er geen zure stoffen in zitten heeft dit tijd nodig.
 5. De schuimende werking toont waar je geweest bent, ideaal voor de snelle werker!
 6. Spuit het complete oppervlak af zodat er geen resten van OC1 aanwezig zijn.
 7. Door de kracht van dit product hoef je maar 1 keer in te sprayen.

Sinterklaascadeau voor motoren, fietsen en mountainbikes!

Na het afspuiten, droogmaken en invetten!

 1. Maak de motor, het liefst i.c.m. een compressor en een luchtspuit droog!
 2. Pas op met het reinigen van vitale delen van je motor. Kroonplaten en veerpoten moeten bijvoorbeeld goed ontvet worden voordat deze opnieuw gemonteerd worden i.v.m. een laagje vet dat het oppervlak vuil- en waterafstotend maakt!
 3. Na het schoonmaken en drogen van de crossmotor is het verstandig om deze te weren tegen roest, vocht en vuil. Daarom gebruiken wij siliconenspray van Rymax, hiermee spuit je alle delen van je motor in en zorgt dit voor bescherming. (Met uitzondering van remschijven en loopvlak banden!)
 4. Ook de ketting verdient aandacht, tegen roestvorming en overige slijtage spuit je de ketting in met kettingspray van Rymax en was je je handen met de Hand Cleaner.
 5. Geniet van je schone bike en de volgende rit!

Categorieën om je crossmotoren schoon te krijgen!

Genoeg gelezen en wil je aan de slag met het schoonmaken van je tweewieler?