Clean My Bike MotorClean
Berichten

De voordelen van MotorClean

Welke voordelen heeft MotorClean ten opzichte van Dasty of MucOff? Je leest hier op welke manier je je motor het beste schoon krijgt en met welke spullen je dit voor elkaar krijgt!

De pH-waarden vertellen je meer over het product

Een ontvetter die veel gebruikt wordt voor het reinigen van crossmotoren is Dasty. Dit product is voordelig in aanschaf maar blijkt achteraf duurkoop te zijn. De stoffen in de gele prijsvechter van de Wibra bijten het vuil van je motor af. Dit bijten wordt veroorzaakt door zure stoffen. Waar MotorClean sterk basisch is, is Dasty dat niet. Dat betekend dat MotorClean op een vriendelijke manier je motor schoon maakt.

Of een reinigingsmiddel zuur, neutraal of alkalisch wordt genoemd, is afhankelijk van de pH-waarde. Hoe en waar een reinigingsmiddel kan worden toegepast, hangt onder meer af van deze pH-waarde. De pH-waarde is een uitdrukking van de zuurgraad in de stof.
De pH waarde van water ligt rond de 7. Lager dan 7 betekend een hoog zuurgehalte en hoger dan 7 betekend 'basisch'. Er is ook nog een verschil tussen huidneutraal (5) en het voorgenoemde, pH-neutraal (7). Dat wordt in dit verhaal niet meegenomen.

Nu willen wij hier geen technisch hoogstaand verhaaltje ophangen om het een en ander duidelijk te maken, maar toch laten wij jou dit even zien:

pH-waarden crossmotor reinigers

In bovenstaande afbeelding is te zien dat de waarden tussen ontvetters/reinigers onderling uiteen lopen. MotorClean (14) verschilt van zuurgraad ten opzichte van de concurrentie:
- Dasty Professional (11)
- Putoline Dirtbike Super Cleaner (11)
- MucOff (10.8 - 11.4)
- Dubro afwasmiddel (5)

Maar wat doen deze verschillen in pH-waarden precies met het materiaal?

Invloed op het materiaal

Voor het verwijderen van vuil worden vaak zure en alkalische ontvet-middelen gebruikt. Deze middelen gaan een reactie aan met de verontreiniging, waardoor deze stof oplost of verandert. Helaas wordt niet alleen de verontreiniging (zand en vet) hierdoor aangetast. Het materiaal van je motor (plastic, rubber en metaal) wordt ook aangetast door het product.

Dat is bij Dasty sterk het geval door haar ammoniak basis. Doordat het keer op keer aangebracht wordt op de motor, tast dit de materialen steeds verder aan. Het blijven gebruiken van Dasty wordt dus sterk afgeraden door verschillende onderdelenleveranciers en producenten van stickersets. "Het is als het strooien van zout in open wonden!"

Door het gebruik van deze verkeerde ontvetters op je crossmotor:
- Verliest je stickerset en plastic haar glans
- Drogen rubberen keerringen en afdichtringen uit
- Brandt het aluminium subframe weg
- Zijn slijtagedelen sneller aan vervanging toe

Zeg nou zelf, je trekt je staalborstel toch ook niet over je nieuwe stickerset heen?

De oplossing is MotorClean

De ongewenste bijwerkingen van Dasty, en andere merken ontvetters, brengt ons bij de oplossing!
MotorClean. Dit product is prijstechnisch voordeliger dan het voorgenoemde. Een litertje Dasty kost €1,99 bij de Wibra.
Een snel rekensommetje leert ons dat gebruiksklaar MotorClean:

40 flessen Dasty                  x €1,99           = €79,60
5 Liter concentraat (€34,95) x 8 liter water = 40 Liter gebruiksklaar product, €35 kost.

Daarmee is op korte termijn (aanschaf) MotorClean al een betere/voordelige keuze, daarnaast heb je ook voordeel op lange termijn omdat je je motor langer mooi en heel houdt!MotorClean beter dan Dasty

Bekijk de producten in de webshop

In de webshop zijn verschillende uitvoeringen van MotorClean te vinden. In deze winkel kun je zelf je pakket samenstellen om te beginnen met schoonmaken.

Naast deze verschillende producten bieden wij jou ook complete pakketten aan. Deze ontvang je met gratis verzending! Je hebt de keuze uit een startpakket van 2,5 Liter, 5 Liter en 10 Liter. Bijgevoegd zijn de benodigde triggerfles en vuldop.

Bekijk de pakketten hier.

Lees voor je MotorClean gaat gebruiken eerst de gebruiksaanwijzing. Hiermee maak je het schoonmaken van je crossmotor of enduro een stuk eenvoudiger!

webshop motorcleanBekijk de webwinkel of ga naar de Packagedeals pagina.pakket webshop

Bron(nen):
https://forum.carclean.com/threads/ph-waarden-diverse-producten.913/
http://www.partinfo.co.uk/files/936%20Muc-Off%20Bike%20Care%20Essentials%20Kit.pdf
https://www.hollandpharma.nl/media/bijsluiter/955937.pdf
https://api.kroon-oil.com/pdf/nl/safetysheet/SDS-PW2004-dirt-bike-super-cleaner-NL.pdf
MSDS Motorclean met pH-waarde van de ontvetter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *