Over CleanMyBike.nl

WAT WIJ DOEN

CleanMyBike.nl draagt graag de zorg voor een schone bike. Of het nu gaat om een mountainbike, crossmotor of een snelle e-bike , wij doen het op onze bewuste manier. Dat is niet zomaar een willekeurige manier. De producten die wij aanbieden zijn zorgvuldig gekozen op basis van onderstaande drie criteria.

Verantwoord ondernemen, verantwoorde producten verkopen en diensten uitvoeren is tegenwoordig een 'hot-item'. De sporten die beoefend worden met mountainbikes en crossmotoren, waarbij onze producten van toepassing zijn, hebben zwaar te lijden onder het negatieve imago. Voornamelijk de belasting van het milieu die daarbij komt kijken draagt niet bij aan de toekomst van onze sport(en).

Laten we daarom zuinig zijn op deze manier van recreatie. Om een klein steentje bij te dragen hebben wij allerlei producten uitgezocht die niet milieubelastend zijn en geen negatieve effecten hebben voor moeder natuur.

Duurzaamheid heeft een relatie met onze verantwoordelijkheid. Een voorbeeld hiervan is het gebruik maken van diezelfde verpakking, keer op keer. Bij MotorClean is de triggerfles navulbaar middels een vuldop. Dat betekend dat je in combinatie met water en puur concentraat opnieuw gebruik maakt van dezelfde plastic triggerfles.

Wanneer de can met puur concentraat leeg is, hoef je alleen deze opnieuw te bestellen. Dit vermindert het plasticgebruik, verzendkosten en afval. Een can met puur concentraat meng je met water. Een mengverhouding van 1:8 volstaat.

Doordat MotorClean organisch ontvet, wordt de vervuiling biologisch afgebroken. Biologische afbraak is een proces waarbij organischestoffen (d.w.z. stoffen die koolstof bevatten) afgebroken worden door de natuurlijke activiteit van levende micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Stoffen die zich op deze manier laten afbreken, noemt men biologisch afbreekbaar.

Een belangrijk onderwerp wat niet vergeten mag worden is de prijs. Het geld wat in het beoefenen van de sporten om gaat is al hoog genoeg. Het schoonmaken is vaak een deel wat over het hoofd gezien wordt. Daarbij schieten wij te hulp.

Door verschillende pakketten samen te stellen welke je voor niets thuis krijgt gezonden ben je een stuk voordeliger uit. Deze pakketten kun je terugvinden op de packagedeals pagina.

Mocht je een eigen invulling willen geven aan de producten, en toch gebruik willen maken van de gratis verzending, dan kun je op de webshop pagina terecht. Hier ontvang je een gratis verzending boven de €50.

Daarnaast komen er regelmatig aanbiedingen of nieuwe packagedeals voorbij om jou tegemoet te komen. Het moet wel leuk blijven!

REINIGING

CleanMyBike.nl heeft veel ervaring met het reinigen van bikes en voertuigen. Onder andere door het schoonmaken van mountainbikes, (cross)motoren, oldtimers en nieuwe auto's, caravans, campers en luifels zijn wij er achter gekomen dat het juiste reinigingsproduct niet op de markt te verkrijgen was. Reinigingsmiddelen en ontvetters bevatten vaak zuren en andere agressieve stoffen waarmee het voertuig of product op korte en lange termijn aangetast zal worden.

AANTASTING

Doordat de te reinigen oppervlakken niet bestand zijn tegen de werking van deze zuren zal dit na een tijdje zijn sporen achterlaten. Denk bij de inwerking van zuur bijvoorbeeld aan:

Aluminium.
Wordt met een agressieve reiniger dof, kan later gaan roesten en 'putjes' achterlaten na het inbijten van het zuur.

Rubber.
Wordt op lange termijn aangetast. Het rubber van bijvoorbeeld een keerring wordt bros en zal haarscheurtjes vertonen. Hierdoor zal de keerring niet meer afdichten en zal vuil, water(corrosie) en de reiniger met zuur de lagers aantasten. Het aanwezige vet in de lagers wordt uiteindelijk weg gespoeld en het lager zal tijdens gebruik schade aanrichten aan de lagerschalen of zelfs vast lopen.

Plastic.
Verliest zijn glans door de inwerking van de zuren. Ook zal het laagje dat vuil en water afstoot verwijderd worden en daarmee verlies je je glans en uitstraling van jouw bike.

ZUURTEGRAAD

Meer info over de zuurtegraad van ontvetters, inclusief die van MotorClean, is terug te lezen in dit bericht.

Zijspancross MotorClean Schoonmaken

MOTORCLEAN

We hebben de oplossing voor jou gevonden.
Hét product waar jij je bikes eenvoudig, duurzaam en voordelig mee onderhouden kunt is MotorClean.
Middels onderstaande knop vind je alle informatie die je nodig bent om deze ontvetter aan te schaffen.

Op deze pagina komt onder ander aan bod:
Het product is biologisch afbreekbaar waardoor de keuze verantwoord is.
MotorClean puur concentraat is te mengen met water, de mengverhoudingen worden beschreven.
Door deze mengverhouding is het product erg voordelig te gebruiken.
Hergebruik van de plastic fles en vuldop maakt het geheel duurzaam.

Klik op onderstaande knop en lees meer over alle varianten die MotorClean te bieden heeft:

Clean My Bike Sponsoring
2.5 Liter MotorClean pakket schoonmaken crossmotor

ONZE SHOP BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN