Coating op je fiets

WAT IS NANO-COATING OP JE FIETS?

Coating is een laagje dat op je fiets aangebracht wordt en uithardt. Dit resulteert in een optimale bescherming van je fiets en zorgt ervoor dat de tweewieler makkelijk schoon te houden is.

Waarom nano-coating?

De coating zorgt ervoor dat het schoonmaken van de fiets vereenvoudigd wordt. Door de fiets te laten behandelen met de coating wordt voorkomen dat vuil en vocht makkelijk kunnen hechten. Het effect: de fiets is sneller en eenvoudiger schoon te maken! Daarnaast vormt de coating een extra beschermlaag voor de lak bij nieuwe fietsen en vernieuwt deze de oorspronkelijke lakkleur bij fietsen die al enige tijd in gebruik zijn. Tevens zorgt de coating ervoor dat kleine bestaande krassen minder zichtbaar zijn.

De coating is op alle fietsen toepasbaar; fietsen van aluminium, carbon met glanzende of matte lak en kent onderstaande voordelen:

Snel fiets schoon

SNEL SCHOON

KRASBESTENDIG

coating fiets

DUURZAAM

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Voor een optimale hechting van de coating op het frame van de fiets moet het goed schoon zijn. Hier heeft CleanMyBike.nl natuurlijk de beste producten van Cyclon voor geselecteerd. Deze vind je op de Cyclon pagina, waar ook de fietscoating producten staan.

De onderdelen van je fiets moeten schoon en vetvrij zijn om de coating goed te laten hechten en een optimale bescherming te bieden. Hiervoor worden de meegeleverde veiligheidshandschoenen geadviseerd. Om het schoonmaken en ontvetten goed uit te kunnen voeren adviseren wij om de ketting, tandwielen en bidonhouder te demonteren. Ook eventuele rem/schakelkabels die over het frame lopen raden wij aan te demonteren.

De onderdelen die met de nano-coating behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld het frame, crankstel, voorvork en de velgen. De transparante coating kan hierop aangebracht worden middels een speciaal meegeleverde doek en in het pakketje zit voldoende coating om alle gewenste onderdelen te voorzien van een dun beschermlaagje.

De behandelde oppervlakken zijn na één uur tast-droog en waterbestendig na 12 uur. (Bij kamertemperatuur). CleanMyBike.nl adviseert om de behandelde onderdelen niet aan te raken binnen 24 uur en later niet te reinigen met zure of alkalische middelen maar met Cyclon onderhoudsproducten voor uw fiets!

Nanotechnologie

De coating is ontwikkeld op basis van nanotechnologie. Dat wil zeggen dat er op moleculair niveau een verbinding wordt aangegaan met de laklaag van de fiets. Op de afbeelding is te zien hoe een oude verweerde ondergrond na behandeling weer vlak en minder vatbaar is voor vuil en vocht. Tijdens de behandeling wordt er een dikte van 3nm (nanometer) coating aangebracht wat zorgt voor een glasachtige structuur waardoor de behandelde onderdelen krasbestendiger zijn.

coating voor bescherming van fiets
Frame coaten fiets

Vuil hecht slecht

De coating zorgt voor een super hydrofoob effect wat men ook wel het lotuseffect noemt. Hierdoor hechten de waterdruppels slecht waardoor ze van het oppervlakte afrollen. Het zogenoemde "afparelen" van het water op het oppervlak zorgt ervoor dat het vuil meeneemt. Op de afbeelding is te zien dat vuil minder goed tot niet hecht op het frame.

BEHANDELING

Met behulp van de instructievideo is het mogelijk om de coating gemakkelijk zelf aan te brengen. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw fiets door ons te laten behandelen. Stuur daarvoor een e-mail naar info@cleanmybike.nl om de mogelijkheden en prijzen te bespreken.

De fiets wordt bij ontvangst door ons schoon gemaakt en ontvet zodat de hechtingswaarde voor de coating optimaal is. Daarna wordt de fiets behandeld met de coating die vervolgens 12 uur dient uit te harden om te voorkomen dat stof of ander vuil hecht. De kosten voor één behandeling bedragen €150.

Een RCC-kit is direct te gebruiken en is verkrijgbaar in de webshop onder de categorie Cyclon mountainbike producten.