Cyclon mountainbike Valkyrie Boxxbike
CleanMyBike.nl - MessageBox

Cyclon mountainbikeproducten – Keep your mountainbike smiling

Wij zijn trots te melden dat de mountainbike producten van Cyclon tot ons assortiment behoren. Om dit te vieren hebben wij een promotievideo opgenomen met een fiets die kwaliteitsproducten nodig heeft om de levensduur te waarborgen. Deze promovideo staat in het teken van de Cyclon mountainbikeproducten en samen met de Aqua2Go en Kärcher drukreinigers uit ons assortiment hebben wij een leuke productvideo weten te maken!

Valkyrie Boxxbike

De elektrische Valkyrie Boxxbike is van Tsjechische makelaardij, deze fiets wordt door de fabriek een echte Experience genoemd en het was een super gave ervaring! De elektro mountainbike is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De 'instap-variant' is vanaf €6500 te koop, terwijl de duurdere en completere variant verkrijgbaar is vanaf €8500.

Met drie stoere mountainbikers heeft de elektrische MTB een ware test doorstaan. Een technisch gedeelte van een mountainbike route was de locatie waar de video werd gemaakt en de fiets klapte nóg sneller over het zand dan verwacht!
Deze e-MTB haalt op de asfaltweg een topsnelheid van wel 70 kilometer per uur en de motor heeft omgerekend een maximum vermogen van bijna 5.5 pk!
De elektromotor van de e-bike is middels een knop op het stuur in te stellen en heeft een heuse gashendel aan het stuur om het achterwiel aan te drijven.

De Valkyrie Boxxbike is goed afgeveerd, de duurste uitvoering heeft zelfs een Öhlins achterschokbreker om alle zware klappen op te vangen. Downhill wielen zorgen voor het overbrengen van alle krachten op de ondergrond terwijl de DNM USD voorvork het voorwiel aan de grond houdt.

Er kan gekozen worden uit vier Power-standen:

 • Stand 0 - Geen power, zelf trappen
 • Stand 1 - 1 kW
 • Stand 2 - 2 kW
 • Stand 3 - 4 kW

Voor deze verbazingwekkende cijfers deinde de proefkonijnen niet terug maar grepen het stuur met beide handen vast!

Verschillende producten uit ons assortiment zijn getest op werking, eenvoud en toepasbaarheid. Daarnaast was het gewoon genieten geblazen om met een elektrische mountainbike door het bos te crossen!

De video

Check de video met uitleg over de Cyclon mountainbike producten hier:

Feiten & cijfers van de Valkyrie Boxxbike

De elektrische mountainbike heeft een aantal opmerkelijke onderdelen, waaronder:

 • De fiets weegt in totaal 40kg
 • Met het Li-ion accupakket van 1.5 kWh kun je meer dan anderhalf uur fietsen
 • De elektromotor kent drie vermogen standen; 1 kW, 2 kW en 4 kW
 • De aandrijving geschiedt middels een dubbele ketting
 • De accu is binnen anderhalf uur vol
 • DNM USD8 voorvork
 • 26 x 2.8 Extra brede banden en velgen
cyclon mountainbike producten

Meer informatie:

Meer info over de Boxxbike is hier te vinden: https://boxxbike.com/ 

In Nederland is de Boxxbike verkrijgbaar bij Resa Racing: https://www.resa-racing.nl/

Extra informatie omtrent levering en onderdelen is via de Valkyrie Boxxbike dealer te verkrijgen!

Cyclon mountainbike producten

Cyclon is marktleider op gebied van onderhoudsproducten voor mountainbikes, en is sinds kort ook de weg ingeslagen met schoonmaakproducten.

Cyclon historie

Het complete assortiment van Cyclon is vernieuwd. Vroeger is met begonnen met het ontwikkelen van een smeermiddel voor fietskettingen. Door de ontwikkelingen van de markt en de vraag van de consumenten heeft het bedrijf kort geleden een wijziging doorgevoerd. Deze wijziging heeft betrekking gehad op het ontwerp van de producten en de samenstelling. Het complete gamma is hierdoor uitgebreid, waarmee jij je mountainbike eenvoudig kunt onderhouden!

Een schone fiets is een blije fiets

CleanMyBike.nl staat achter het idee dat de natuur erg belangrijk is. Niet alleen voor de continuïteit van moeder aarde maar ook voor het uitoefenen van onze hobby's. Er gaat niets boven het fietsen in de natuur, de geur van frisse dennen opsnuiven en het trappen door de modder. Vele vrijwilligers en fietsclubs dragen zorg voor het onderhouden van de mountainbike routes. Deze routes liggen veelal in natuurgebieden. De natuur ondervindt dus hinder van onze hobby, maar hiervoor wordt netjes gezorgd!
Doordat Cyclon producten samen stelt die niet milieubelastend zijn en organisch reinigen, past dit perfect in het straatje van onze webwinkel. Het schoonmaken van fietsen werd veel met foute reinigingsmiddelen gedaan. Naast de milieubelasting bracht dit ook schade aan het materiaal van de fiets aan. Zure of agressieve stoffen in deze producten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, ook bijt dit de lak van je fiets en tast het bijvoorbeeld de ketting aan.
De producten van Cyclon doen dit dus niet, dat maakt het assortiment milieu- en bike-vriendelijk!

Cyclon mountainbike producten uit de video

De producten die gebruikt zijn, zijn terug te vinden in de webshop. Nadat de elektrische mountainbike stevig door de modder is getrokken werd de fiets afgespoten met een drukreiniger.

De mobiele drukreinigers zijn verkrijgbaar in twee verschillende merken:

Beide varianten bevatten accu's en een watertank en zijn dus op locatie te gebruiken. Het grootste verschil in beide merken is de grootte van de watertank en de gebruikte drukreiniger in de video was de standaard uitvoering van de Aqua2Go.

Schoonmaken

Nadat de bike grof af is gespoten en met een borstelset van Cyclon vrij is gemaakt van het zand, werd de Valkyrie Boxxbike ingespoten met de onderstaande producten:

Na het opbrengen van de Cyclon mountainbike of ketting reiniger moet het vriendelijke product zijn werk doen. Laat het een minuut intrekken om een goed resultaat te krijgen.
Met een fijne waterstraal kan de fiets zonder problemen afgespoten worden, al het vet en vuil is nu verdwenen!

Na het afspuiten van de fiets dient de mountainbike goed droog gemaakt te worden. Dit om roest te voorkomen. Het afdrogen werd gedaan door middel van badstoffen poetsdoeken, deze doeken vegen het water van de mountainbike af en nemen de laatste korrels zand mee, zonder het frame te beschadigen.

Onderhouden

Voor de mountainbike de schuur in mag, moet er een nieuwe beschermlaag aangebracht worden. De ketting, het frame en andere delen dienen netjes ingevet en beschermt te worden tegen vuile invloeden van buitenaf.
De ketting is de belangrijkste ader van je mountainbike, deze brengt je krachten over naar de wielen en moet goed onderhouden worden. Met de Cyclon WaxLube, wat in de video verteld werd, breng je een optimale bescherming aan tussen alle schakels van je mountainbike ketting!

Al deze producten zijn opgenomen in het assortiment.

Bekijk het complete assortiment hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.