Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing voor producten van CleanByBike.nl

Hoe reinig ik mijn bike?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Of het nu gaat om mountainbikes, e-bikes of dirtbikes. Het moet schoon gemaakt worden! Maar hoe?

Schoonmaken van je bike moet op de juiste manier gebeuren. Op deze pagina 'Gebruiksaanwijzing' wordt meer informatie gegeven over de producten van 'CleanMyBike.nl' . Hier kom je te weten met welke mengverhouding je het beste kunt werken om jouw bike, voertuig of product op de juiste manier schoon te krijgen. De producten in onze webshop worden nader uitgelegd en geven een beeld van de werking.

MotorClean

Om jouw bike zo eenvoudig, verantwoord en goed schoon te krijgen heeft MotorClean een speciaal voorgeschreven mengverhouding ontwikkeld voor verschillende bikes. Zo zijn er voor mountainbikes, dirtbikes, auto's en vrachtwagens verschillende richtlijnen opgesteld welke je toe moet passen om het ideale resultaat te bereiken en waarmee je geen schade aan je bike of voertuig aan brengt.

Lees voordat je de producten van CleanMyBike.nl gebruikt deze handleiding goed door en zorg dat je ten alle tijde voldoende water bij de hand hebt om een verkeerde mengverhouding aan te passen!

 

 

 

 

Wanneer je MotorClean als 'concentraat' besteld, begrijp dan goed dat dit nog gemengd moet worden met water! Op deze pagina staan de voorgeschreven mengverhoudingen en gebruiksaanwijzingen.

Bij een bestelling bij CleanMyBike.nl ga je akkoord met het feit dat je deze voorschriften gelezen en begrepen hebt en daarmee is CleanMyBike.nl niet verantwoordelijk voor het uiteindelijke gebruik door de consument. 

 

Overige voertuigen, zoals campers, (vracht)auto's en trailers:

MotorClean is voor alle voertuigen te gebruiken. Groene aanslag van campers of caravans, luifels die hierbij horen en tentdoeken zijn allemaal schoon te krijgen met dit vriendelijke product.

 

  1. Voor het gebruik van MotorClean zullen alle vuile delen grondig afgespoten moeten worden met een harde straal.
  2. Een scheutje MotorClean op een emmer water volstaat. Hierbij wordt rekening gehouden met een emmer van 5 liter.
  3. Zorg voor een goede spons waarmee de reiniger over het oppervlak verdeelt wordt.
  4. Zorg dat er voldoende water op het voertuig aanwezig is en laat dit niet drogen in de zon.
  5. Na het oppervlak met de spons gewassen te hebben, goed afspuiten!
  6. Na het reinigen met MotorClean kan er met een shampoo of wax over een glimmend oppervlak gestreken worden. Zo verkrijg je een glanzend resultaat! 

MountainbikeClean

Het product om je mountainbike, e-bike, cyclocrosser, wielrenfiets of gewone stadsfiets te reinigen is MountainbikeClean van CleanMyBike.nl.

Na het fietsen is het belangrijk om de fiets schoon in de schuur te zetten. Neem bijvoorbeeld de wintertijd, heel gaaf om te mountainbiken in de sneeuw, maar vaak gaat dit in combinatie met het zout dat gestrooid wordt op de weg. Dit zout is fijn voor de luie automobilisten, maar niet zo fijn voor die top fiets van jou! Daarom raden wij aan om de fiets direct af te spuiten en droog in de schuur te stallen.

MountainbikeClean is een mild alkalisch product. Dat wil zeggen dat het geen agressieve stoffen bevat zoals dat bij een niet nader te noemen merk, van een niet nader te noemen detailhandel, wel het geval is. Dit gele spul van een aanbieder die zegt dat ze goed rekenen kan, heeft duidelijk geen verstand van de werking van deze ontvetter. CleanMyBike.nl noemt dit product dan ook 'Roesty'. Hierin zitten stoffen die na het gebruik je onderdelen, uitrusting en materialen van je bike aantasten. Deze aantasting gaat verder dan alleen het dof maken van plastic, week maken van rubber of 'wegvreten' van vetten en smeermiddelen. Zo tast het goedkope (= duurkoop) product je bike aan zonder dat je het merkt. 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aluminium. Wordt met een agressieve reiniger dof, kan later gaan roesten en 'putjes' achterlaten na het inbijten van het zuur.
  • Rubber. Wordt op lange termijn aangetast. Het rubber van bijvoorbeeld een keerring wordt bros en zal haarscheurtjes vertonen. Hierdoor zal de keerring niet meer afdichten en zal vuil, water(corrosie) en de reiniger met zuur de lagers aantasten. Het aanwezige vet in de lagers wordt uiteindelijk weg gespoeld en het lager zal tijdens gebruik schade aanrichten aan de lagerschalen of zelfs vast lopen.
  • Plastic. Verliest zijn glans door de inwerking van de zuren. Ook zal het laagje dat vuil en water afstoot verwijderd worden en daarmee verlies je je glans en uitstraling van jouw bike.

Maak dus gebruik van een niet-agressieve reiniger! 

 

Lees hier meer over MountainbikeClean en de werking hiervan! 

 

Hoe reinig ik mijn bike? 

Na het lezen van deze en de "tips" pagina weet je het. Genoeg gelezen? Ga naar de webshop