Goedkoop motor schoonmaken
CleanMyBike.nl - MessageBox

Goedkoop jouw motor schoonmaken? Alles over het wassen van jouw motor

Het zomerseizoen zit er alweer bijna op, maar gelukkig het motorseizoen nog niet. Vooral september en oktober zijn heerlijke maanden om nog even op pad te gaan en de mooie wegen van Luxemburg, Sauerland of de Eifel te ontdekken. Het schoonmaken van jouw motor zorgt er niet alleen voor dat hij er weer blinkend bijstaat, maar voorkomt ook onnodige onderhoudskosten en draagt bij aan het behoud van de waarde van de motor. Na een heerlijk weekend weg is jouw motor waarschijnlijk ook wel weer toe aan een goede poetsbeurt, maar hoe kan je nou eenvoudig die vliegen en andere viezigheid van jouw motor verwijderen? Hieronder heeft CleanMyBike.nl een aantal handige en efficiënte tips.

Voorspoelen
Een goed begin is het halve werk. Allereerst is het belangrijk om jouw motor vooraf af te spuiten met water, hierdoor wordt het eerste vuil direct al verwijderd. Dit is niet even snel, maar ook zorgvuldig de onderkant en de kleine hoekjes van de motor moeten dan worden meegenomen. Onze tip: gebruik gewoon een tuinslang en geen hogedrukreiniger. Het gebruiken van een hogedrukspuit kan de lak op jouw motor beschadigen en de kabels kunnen losschieten. Heb je geen keus? Zorg dan dat je met de hogedruk op geruime afstand van het oppervlak blijft.

Pekel verwijderen van de motor
Vooral voor de echte diehards die in de winter doorrijden, zal eerst de pekel van de motor moeten worden afgespoeld. En pekel zit letterlijk overal. Gebruik altijd KOUD water, warm water met pekel is namelijk een echte no-go. Zout lost op in warm water, waardoor corrosie juist meer de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Dit zorgt dus uiteindelijk juist voor meer schade aan jouw motor.

Schoonmaakmiddel wegmotor
Iedereen maakt een motor op zijn eigen manier schoon, maar meestal komt het toch neer op een ontvetter. Dasty, afwasmiddel of Dubro, het is allemaal bekend. Vergeet alleen niet dat deze producten gemaakt zijn voor andere doeleinden en daardoor vaak veel zuur bevatten. Op langer termijn zorgt dit juist voor extra corrosie en/of gele vlekken. MotorClean en OC1 zijn speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken voor jouw motor en bevatten geen agressieve zure bestandsdelen. Hierdoor wordt de lak niet aangetast en kan er ook geen schade ontstaan. Daarnaast zijn Motorclean en OC1 biologisch afbreekbaar. Tip: Laat jouw motor niet in de zon staan tijdens het schoonmaken, dit kan schade veroorzaken.

Boenen maar!
Na het voorspoelen kun je beginnen met het opspuiten van een van onze cleaners. Hiervoor hebben wij een standaard triggerfles, maar ook een handige spuitfles. Aangezien er geen zuur in onze producten zit, moet het altijd even een tijdje inwerken. Daarna kun je met een tandenborstel of met een van onze borstels alle plekken grondig schoonmaken, zodat al het vuil ook goed wordt verwijderd. Tot slot spoel je met veel water jouw motor weer grondig af, neem ook hiervoor even goed de tijd.

Ready to shine
Nadat je jouw hele motor weer hebt schoongespoeld, is het belangrijk om alles weer goed droog te maken. Het beste is om met een compressor eerst het motorische gedeelte (inclusief draaiende onderdelen) droog te spuiten. Daarna kun je met een microvezeldoek de laatste water- en vuilresten van de kuipdelen en plastic verwijderen.

Als de hele motor weer droog is, is het tijd om over te gaan op een goede verzorging en jouw motor te beschermen tegen nieuw vuil, vocht en roest. Met siliconenspray of WD40 spuit je het blok, schakelaars en scharnierpunten in (pad op met de remschijven). Er zijn ook diverse soorten wax hiervoor te krijgen om jouw motor te beschermen tegen nieuw vuil. Vervolgens verzorg je de ketting ook weer met kettingspray.

Goedkoop is duurkoop
Ja, moeders had gelijk! Goedkoop is echt duurkoop en in dit geval ook vanuit meerdere invalshoeken. Zoals net al beschreven, zijn standaard ontvetters te agressief voor jouw motor en raden wij dit dan ook af. Dat te hebben gezegd, hebben wij ook nog een simpele rekensom voor je.

Motorclean-motorfiets-reiniger-5L          

Een literfles schoonmaakmiddel bij de Wibra kost ongeveer €2. Zoals je dus kunt zien, zijn de literprijzen van Motorclean al gelijk een stuk lager. Dat betekent dus weer meer geld voor benzine en dus meer ritjes op de motor. Tel uit je winst!

Een krachtige reiniger
Zijn de pakketten van MotorClean teveel voor een enkele schoonmaak? Dat begrijpen wij. Hiervoor hebben wij een literfles of kleinverpakking OC1, welke een andere samenstelling heeft, ideaal voor je wegracer, tourmotor of all-road bike. Wist je trouwens dat je MotorClean ook goed kunt gebruiken voor het schoonmaken jouw mountainbike of racefiets?

OC1 is een stuk krachtiger dan MotorClean door extra chemische bestanddelen. Hiermee krijg je het hardnekkigste vuil van je motor af. Denk bijvoorbeeld aan het kettingvet wat zich op de achterbrug en achterveer ophoopt na een aantal gereden kilometers. De werking is hetzelfde als hierboven beschreven; laat het product inwerken op een nat oppervlak en spuit het geheel af met behulp van een borstel of krachtige straal.

Ben je benieuwd geworden naar onze producten? Of wil je graag een fles uitproberen? Neem dan eens een kijkje op onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *