Motormeiden & schoonmaken

MOTORMEIDEN.TV MAAKT NU SCHOON MET CLEANMYBIKE.NL

Hoe krijg je al het vuil en vet van je motor af? Het grootste motorplatform voor vrouwen: Motormeiden, namen de proef op de som en gebruikte de producten van Clean My Bike om hun stalen ros weer te laten glimmen als een spiegel. Door het handige stappenplan te volgen, heb je in een handomdraai het gewenste resultaat. Kijk de Motormeiden eens gaan!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door motormeiden (@motormeiden) op

SCHOONMAAKPLAN

CleanMyBike.nl vindt het belangrijk dat schoonmaken verantwoord gebeurt. Wij willen niet dat onderdelen van een motor worden aangetast, zodat er roest of wazige vlekken ontstaan. Veel schoonmaakmiddelen bevatten zure bestanddelen zoals Dasty, waarmee de motor heel snel en goed schoon wordt. Dat lijkt heel makkelijk en goedkoop, maar dat is op den duur niet het geval. Aluminium en andere ijzerlegeringen kunnen reageren op bepaalde agressieve stoffen in dergelijke ontvetters. Spaken en bouten kunnen gaan roesten, plastic wordt dof en bros en er kan een gelige aanslag op de lak en/of aluminium onderdelen van de motor komen.

Dat vinden wij ontzettend zonde! CleanMyBike.nl is ontstaan uit de passie voor tweewielers en de (negatieve) ervaringen met schoonmaakproducten. Er zijn geen andere bedrijven die zich in dit gebied bevinden, want vaak is schoonmaken maar een bijproduct en kijkt men niet verder dan de werking van het product op zichzelf. Toen we door middel van een onderzoek bij de beste reinigers uitkwamen hebben we besloten dit in een websop te gieten met allerhande producten om je bike weer klaar te zetten voor de volgende rit!

Zo hebben we gekeken naar de werking en samenstelling van vloeistoffen, toepassing hiervan en natuurlijk de prijs die hierbij hoort. Alle producten die we hebben samengesteld vind je terug in de webshop en in onderstaande handleiding vind je er een aantal terug, veel kijk&leesplezier!

Lees hieronder hoe motormeiden schoonmaken en je het beste resultaat verkrijgt:

 

Je start met het afspoelen van de motor. Het beste is om dit met een normale tuinslang te doen. Een hogedrukspuit kan ook, maar daarbij raden we wel aan om voldoende afstand te houden in verband met het mogelijk beschadigen van de lak en kabels.

Je sprayt de hele motor in met OC1 Bike Cleaner of MotorClean en laat dit geheel een minuutje inwerken. Je kunt dit ook gebruiken bij de velgen en rondom de ketting. Beide producten werken op het alle oppervlakten.

Je laat het schoonmaakmiddel even intrekken. Rondom de ketting en bij de velgen kun je gebruikmaken van de borstels, zodat de viezigheid van deze oppervlakten wordt losgemaakt.

Je spoelt de motor zorgvuldig af. Hierbij is het belangrijk om alle kanten van de motor goed schoon te spuiten, zodat alle resten worden verwijderd. Na het afspuiten maak je de motor goed droog. Dit kan met onze poetsdoeken. Heb je geen luchtspuitje, dan kun je ook de motor even droog rijden.

Zodra de ketting droog is, spuit je aan de binnenkant van de ketting de kettingspray van Rymax. De beste plek hiervoor is net voor het achtertandwiel, dit zijn de plekken waar de ketting het het zwaarst te voortduren krijgt.

MOTORMEIDEN IN DE PRAKTIJK

Extra tips voor het schoonmaken van jouw motor:
  1. Indien de motor in de winter wordt schoongemaakt, is het belangrijk om de motor met koud water af te spuiten. Warm water veroorzaakt een chemische reactie met pekel, waardoor de motor onnodig extra wordt aangetast.
    2. Wil je weten welk product bij jou past? OC1 is een sterker schoonmaakmiddel en geschikt voor extreem smerige motoren. Je hoeft het niet aan te mengen, waardoor het ook wat hoger is in prijsklasse. MotorClean is meer geschikt voor de reguliere schoonmaak. Dit product koop je in concentraat en meng je aan met water. Hierdoor kost een liter MotorClean maar €0,70!
    Let op: schoonmaken/OC1 laten intrekken wordt afgeraden als de motor in de zon staat. Hierdoor droogt het schoonmaakmiddel te snel op en kunnen er resten achterblijven op de motor. 
    3. Als je de motor droogrijdt, let er wel even op dat banden, remschijven en remblokken nog nat kunnen zijn ;).
    4. Om de ketting zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, is het het beste om na iedere rit (200 kilometer) de ketting met kettingspray in te vetten. Hierdoor wordt de levensduur van de ketting aanzienlijk verlengd en dit zorgt ervoor dat de onderhoudskosten van de motor worden verlaagd.
MOTORMEIDEN IS HET PLATFORM VOOR DE MOTORRIJDENDE VROUWEN!

Een wapperend staartje onder een motorhelm is geen uitzondering meer en dat is goed nieuws! Het platform Motormeiden.tv gaat over alles wat met motoren en de lifestyle daar omheen te maken heeft. Met humor, girlpower en een laagje lipgloss.

DE FUNFACTOR IS GROOT BIJ MOTORMEIDEN!

Het doel van Motormeiden is om motorvrouwen op de kaart zetten, elkaar te supporten en leuke dingen te organiseren! Op de website vind je tips en tricks, kledingtesten en leuke interviews, die geschreven worden door echte Motormeiden! Ook worden er door heel Nederland en België leuke ritten georganiseerd en in augustus 2020 is er zelfs een 3-daagse bochtenbootcamp in Duitsland. De funfactor is groot bij Motormeiden, veel dingen worden gedaan met een knipoog, maar een sleutelworkshop of professionele fotoshoot organiseren ze ook eens per jaar.

WEBSHOP VOOR ECHTE MOTORMEIDEN

Om het platform te supporten is er een leuke kledinglijn van Motormeiden. Met de opbrengst organiseren ze zo veel mogelijk leuke events. Van leuke T-shirts, scarfs en handige sleutelhangers tot echte motormeiden-sokken!

Ben jij ook een echte Motormeid? Bestel jouw Motormeiden outfit hier of neem een kijkje op de website. Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram

 

Benieuwd naar onze producten of die van MotorMeiden.tv? Check onderstaande links: