Na het fietsen is het belangrijk om de fiets schoon en droog in de schuur te zetten.

Neem bijvoorbeeld de wintertijd, heel gaaf om te mountainbiken in de sneeuw, maar vaak gaat dit in combinatie met het zout dat gestrooid wordt op de weg. Dit zout is fijn voor de luie automobilisten, maar niet zo fijn voor die top fiets van jou!

Daarom raden wij aan om de fiets direct af te spuiten en droog in de schuur te stallen.

Een fiets schoonmaken met Cyclon Mountainbikeclean is de uitkomst en dat doe je zo:

  1. De fles met Cyclon Mountainbikeclean is samengesteld voor jouw bike!
  2. Laat een fiets nooit voor lange tijd in de zon staan wanneer producten van Cyclon zijn aangebracht
  3. Spuit de fiets voor gebruik grondig af om de ontvetter een optimale toegang te geven tot het materiaal.
  4. Verdeel de Mountainbikecleaner gelijkmatig over je fiets en laat dit 5 minuten intrekken.
  5. Afspuiten met een krachtige straal.
  6. Zorg dat de fiets goed afgespoeld wordt en er geen resten van het schoonmaakproduct aanwezig zullen zijn.
  7. Maak de fiets en alle draaiende delen, het liefst i.c.m. een compressor en luchtspuit, droog!

Schoonmaakproducten

Voor de schoonmaak van je mountainbike kiezen wij voor de producten van Cyclon.

Kwaliteit en duurzaamheid gaan met dit merk goed samen. De producten zijn met zorg voor het milieu ontworpen en door gebruik te maken van navulmogelijkheden wordt de belasting op het milieu gereduceerd. Door gebruik te maken van het assortiment van Cyclon kunnen wij je allerlei handige hulpmiddelen aanbieden die je helpen bij het schoonmaken van je mountainbike.

Cyclon heeft het complete assortiment beschikbaar gesteld en beide schoonmaakmiddelen bevatten ook nog eens een verrukkelijke geur!

 

Schoonmaken van je mountainbike

Dit kun je met verschillende producten doen. Je mountainbike bestaat immers uit verschillende onderdelen die ieder een eigen stuk onderhoud vragen.
Je complete mountainbike kun je schoonmaken met Cyclon Mountainbike Clean. Deze reiniger is gericht op allerlei soorten vuil en met de drukreinigers die wij aanbieden ben jij eenvoudig en snel klaar. Deze complete mountainbike reiniger is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

 

Speciale onderdelen van je mountainbike hebben ook aandacht met schoonmaken nodig. Cyclon heeft voor de aandrijving een speciale ontvetter ontwikkeld die krachtig genoeg is om vuil en vet van je ketting, derailleur en tandwielen te krijgen maar geen schade aan je mountainbike aanricht. De Cyclon Bionet Chain Clean is te verkrijgen in verschillende verpakkingen!

 

Schoonmaken en drogen van je fiets kun je het beste doen met de poetsdoeken van badstof. Deze zachte doeken laten geen pluizen of haren achter. Kleine stukjes vuil worden meegenomen in de doeken zonder je frame te bekrassen en zijn in verschillende uitvoeringen te bestellen in de shop.

 

 

 

Onderhoudsproducten

Voor het onderhoud van je mountainbike hebben wij een aantal producten van Cyclon voor jou apart gezet.

Het uitgebreide assortiment van Cyclon voor mountainbikes op gebied van onderhoud komt tegemoet aan de vraag van iedere mountainbiker.
Wil je je fiets eenvoudig kunnen onderhouden? Zoek dan niet verder en kies voor de kwaliteit en eenvoud van Cyclon bij CleanMyBike.

 

 

 

Onderhouden van je mountainbike

Wanneer je goed zorgt voor het materiaal van je mountainbike dan verleng je de levensduur. Allerlei onderdelen hebben tijdens gebruik te lijden onder aandrijfkrachten, stuurbewegingen en harde klappen op cruciale verbindingspunten. De ketting van je mountainbike is een onderdeel wat continu aan het werk is om jou vooruit te bewegen en de hoogste bergen te beklimmen. Zorg daarom dus goed voor je fietsketting!

Cyclon heeft een speciale kettingwax ontwikkeld die uitermate geschikt is om je mountainbike ketting te smeren. Dit ketting vet is gebaseerd op parafine, een soort van kaarsvet. Het is een product uit aardolie die lichtelijk uithard zo rond kamertemperatuur. Hierdoor verkrijg je een waxwerking, het vet wringt zich tussen de schakels en zet een klein beetje uit. Hierdoor drukt de vloeistof die harder wordt vuil naar buiten. Het heeft dus ook nog eens een lichtelijk reinigende werking.

Beschermingsproducten

Na het reinigen en invetten van je mountainbike kun je beginnen aan een nieuwe mountainbike rit. Bij iedere jaargetijde en elk wisselend weertype moet je mountainbike de prestatie leveren die je wens. Daarom is het van belang om je fiets te beschermen tegen deze wisselende omstandigheden.

Voor de bescherming van je mountainbike heeft Cyclon verschillende producten in haar assortiment. De meest verkochte bescherming is de Cyclon Instant Polish Wax.

Dit glansrijke product is eenvoudig op te brengen en beschermt je bike tegen allerlei vuile invloeden van buitenaf. Dit maakt het ook nog een stukken makkelijker om je mountainbike de volgende keer schoon te maken.

BrakeProtec

Naast het gebruik maken van vloeistoffen en reinigingsmiddelen kun je ook op een andere manier gebruik maken van bescherming voor je bike. Denk bijvoorbeeld aan deze coole gadget van BrakeProtec:

 

Verkrijgbaar in verschillende kleuren die het beste bij je outfit en bike passen.
De messing borstels zijn voordelig in aanschaf en hebben een lange levensduur. Doordat de borstels zachter zijn dan je remschijf brengt dit geen schade aan de remmen aan, maar houden deze borstels de remmen juist brandschoon!

 

De grootste voordelen die wij ondervinden zijn het verminderde gepiep en gekraak van de remblokken tegen de schijven aan. Tijdens de modderige omstandigheden blijven de remmen mooi schoon en houd je de maximale controle over de mountainbike!