2

CleanMyBike.nl draagt graag de zorg voor een schone bike.

Of het nu gaat om een mountainbike, crossmotor of een snelle e-bike , wij doen het op onze bewuste manier.

Dat is niet zomaar een willekeurige manier. De producten die wij aanbieden zijn zorgvuldig gekozen op basis van onderstaande drie criteria.

Verantwoord ondernemen, verantwoorde producten verkopen en diensten uitvoeren is tegenwoordig een 'hot-item'. De sporten die beoefend worden met mountainbikes en crossmotoren, waarbij onze producten van toepassing zijn, hebben zwaar te lijden onder het negatieve imago. Voornamelijk de belasting van het milieu die daarbij komt kijken draagt niet bij aan de toekomst van onze sport(en).

Laten we daarom zuinig zijn op deze manier van recreatie. Om een klein steentje bij te dragen hebben wij allerlei producten uitgezocht die niet milieubelastend zijn en geen negatieve effecten hebben voor moeder natuur.

Duurzaamheid heeft een relatie met onze verantwoordelijkheid. Een voorbeeld hiervan is het gebruik maken van diezelfde verpakking, keer op keer. Bij MotorClean is de triggerfles navulbaar middels een vuldop. Dat betekent dat je in combinatie met water en puur concentraat opnieuw gebruik maakt van dezelfde plastic triggerfles.

Wanneer de can met puur concentraat leeg is, hoef je alleen deze opnieuw te bestellen. Dit vermindert het plasticgebruik, verzendkosten en afval. Een can met puur concentraat meng je met water. Een mengverhouding van 1:8 volstaat.

MotorClean heeft een vriendelijke chemische samenstelling, het product is biologisch afbreekbaar.

Een belangrijk onderwerp wat niet vergeten mag worden is de prijs. Het geld wat in het beoefenen van de sporten om gaat is al hoog genoeg. Het schoonmaken is vaak een deel wat over het hoofd gezien wordt. Daarbij schieten wij te hulp.

Door verschillende pakketten samen te stellen welke je voor niets thuis krijgt gezonden ben je een stuk voordeliger uit. Deze pakketten kun je terugvinden op de packagedeals pagina.

Mocht je een eigen invulling willen geven aan de producten, en toch gebruik willen maken van de gratis verzending, dan kun je op de webshop pagina terecht. Hier ontvang je een gratis verzending boven de €50.

REINIGING

CleanMyBike.nl heeft veel ervaring met het reinigen van bikes en voertuigen. Onder andere door het schoonmaken van mountainbikes, (cross)motoren, oldtimers en nieuwe auto's, caravans, campers en luifels zijn wij er achter gekomen dat het reinigingsproduct dat vaak gebruikt wordt niet op de juiste manier werkte. Reinigingsmiddelen en ontvetters bevatten vaak zuren en andere agressieve stoffen waarmee het voertuig of oppervlak op korte en lange termijn aangetast zal worden. Deze aantasting van oppervlakken, plastics of rubberen materialen zorgen voor hoge vervangingskosten. Met de reinigers in ons assortiment bespaar je op de aanschaf én op de vervangingskosten op langere termijn, dubbel zo voordelig dus!

AANTASTING

Doordat de te reinigen oppervlakken niet bestand zijn tegen de werking van deze zuren zal dit na een tijdje zijn sporen achterlaten. Denk bij de inwerking van zuur bijvoorbeeld aan:

Aluminium
Aluminium.
Wordt met een agressieve reiniger dof, kan later gaan roesten en ‘putjes’ achterlaten na het inbijten van het zuur.
Rubber
Rubber.
Wordt op lange termijn aangetast. Het rubber van bijvoorbeeld een keerring wordt bros en zal haarscheurtjes vertonen. Hierdoor zal de keerring niet meer afdichten en zal vuil, water(corrosie) en de reiniger met zuur de lagers aantasten. Het aanwezige vet in de lagers wordt uiteindelijk weg gespoeld en het lager zal tijdens gebruik schade aanrichten aan de lagerschalen of zelfs vast lopen.
Plastic
Plastic.
Verliest zijn glans door de inwerking van de zuren. Ook zal het laagje dat vuil en water afstoot verwijderd worden en daarmee verlies je je glans en uitstraling van jouw bike.

 

 

ZUURTEGRAAD

Meer info over de zuurtegraad van ontvetters, inclusief die van MotorClean, is terug te lezen in dit bericht.

pH-waarden motorfiets reinigers

DE PRODUCTEN VAN CLEANMYBIKE.NL

MOTORFIETSEN

Onze roots liggen in de motorcross. Hier wordt veel gebruik gemaakt  van schoonmaakspullen om de bikes te onderhouden en de varianten MotorClean en OC1 lenen zich perfect voor deze sport.

MotorClean is een product dat veel mogelijkheden en gemak biedt. Met het pure concentraat meng je zelf de juiste samenstelling voor jouw vieze bike. Een oplossing van 1:8 wordt aangeraden en mede hierdoor is het product zo voordelig.

OC1 heeft daarentegen een meer krachtige werking. Wit plastic wordt écht wit en moeilijk te bereiken plekken worden in een handomdraai weer schoon.

Beide reinigers bevatten gezamenlijk één voordeel: Het is niet schadelijk!

Naast de motorcross zijn de producten (vanzelfsprekend) te gebruiken voor andere twee, drie- of vierwielers zoals racemotoren, all-road motoren of zijspannen en quads. Een overzicht van de twee reinigers van CleanMyBike.nl vind je in de webshop terug.

MOUNTAINBIKES

Zoveel mensen zoveel wensen. Een ander schoonmaakproduct in het assortiment van CleanMyBike.nl is Cylon - Onderhoudsproducten voor uw fiets.

Deze producten zijn vanuit de wielersport ontwikkeld om racefietsen, mountainbikes of e-bikes schoon te maken en klaar te zetten voor de volgende rit.
Door de juiste samenstelling van de schoonmaakproducten houd je ook hiermee je materiaal in topconditie en met de bijbehorende onderhoudsproducten van Cyclon verminder je slijtage en uiteindelijk onderhoudskosten.

Door jarenlange ervaring is er een compleet assortiment opgezet en deze vind je terug in de categorie van Cyclon. Hier zijn o.a. opgenomen de reinigers en ontvetters, smering van de ketting en (was)handschoenen.

ONDERHOUD

CleanMyBike.nl wil graag een compleet assortiment bieden voor het schoonmaken van bikes en zou zich liever 'afzonderen' van onderhoud, smering en olie. Deze houding nemen wij aan omdat wij ons niet willen scharen tussen de grote olie leveranciers. Deze grote partijen hebben de perfecte producten om motorblokken, versnellingsbakken en aandrijflijnen te smeren en in topconditie te houden maar bieden vaak de verkeerde ontvetters / reinigers aan!

Met onze kennis en expertise op gebied van schoonmaken bieden we doordachte producten aan die niet alleen gekozen zijn op de directe werking ervan. Zoals hierboven te lezen valt zijn wij ons ook bewust van de inwerking op het materiaal en belasting op het milieu.

Omdat er een aantal producten noodzakelijk zijn om je bike weer klaar te zetten voor de volgende rit en je bike, na het schoonmaken, te beschermen tegen nieuwe vervuiling, roest en slijtage, hebben wij toch een partner gevonden die ons voorziet in de meest noodzakelijke producten om je bike te onderhouden: Rymax.

GEREEDSCHAP

Wat moet een man (of vrouw) zonder gereedschap?

Allerhande gereedschap om jouw bike schoon te maken vind je op CleanMyBike.nl. Ook hier is bij het samenstellen van het assortiment nagedacht over de invloed op het materiaal zoals de kracht van een waterstraal; deze wil je niet te hoog hebben voor jouw mountainbike of crossmotor i.v.m. het beschadigen van kritieke onderdelen.

Naast de drukreinigers zijn er ook producten toegevoegd die het onderhouden en schoonmaken van je bike wat makkelijker maken zoals borstels in verschillende lengtes en kleuren.
Deze stevige Vikan borstels geven jou de mogelijkheid om tussen de moto's door je bike klaar te zetten en slijtage te beperken.

 

CleanMyBike.nl
Onafhankelijk geverifieerd
4.53 waardering (163 beoordelingen)

ONZE SHOP BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.