Tips

Tips zijn er te geven op verschillende gebieden. Hierbij kun je denken aan het gebruik van poetsmiddelen, gereedschappen of werkwijzen. Allerlei verschillende onderwerpen komen hier aan bod! 

Waarom ben ik tips nodig?

Jij als biker hebt natuurlijk weinig tijd en zin om een begin te maken aan het schrobben van je fiets, motor of uitrusting daarvan. Daar heeft iedereen wel eens last van! Wanneer je eenmaal bent begonnen met de schoonmaak houdt het vaak niet op. Ook moeten de puntjes op de figuurlijke i gezet worden. Schoonmaak is vaak precies werk, neemt tijd in beslag en vraagt veel geduld. CleanMyBike.nl vindt zichzelf in deze precieze afwerking terug. Omdat wij je daar graag bij willen helpen, geven wij je een aantal tips mee. Gratis en voor niets!
Met deze tips zal het schoonmaken, onderhouden en klaarzetten van je bike een stuk eenvoudiger, leuker en sneller gaan! 

Wij delen deze tips op basis van onze ervaring in het reinigen en onderhouden van bikes, materialen en voertuigen.
Tips zijn altijd handig en bieden een houvast. Vooral als je een schoonmaker in wording bent en nog weinig ervaring hebt. Bijvoorbeeld met het reinigen van onder andere je eigen bikes. Deze tips zijn dus een leidraad en geven je misschien een andere kijk op het hele proces. Een eigen werkwijze is zeker niet verkeerd. Sterker nog, dat moedigen wij zelfs aan!
Een structuur in het schoonmaken is belangrijk omdat je anders verschillende onderdelen vergeet. Achteraf kom je daar vaak achter, en dat is vooral jammer en irritant als je wil beginnen aan de nieuwe rit! 

Niet alleen de aankoop van onze producten helpt jou bij het reinigen van bikes, ook de manier waarop en in welke volgorde de producten gebruikt worden speelt mee. Op deze pagina lees je hier van alles over.

Suggesties?

Tips zijn altijd handig, en ook altijd welkom! Heb jij nog een goede tip? Schroom je niet en stuur deze op naar Info@CleanMyBike.nl en maak kans op een goodiebag!

Reinigen en schoonmaken van montainbikes
Onze producten helpen jou om je bikes schoon te maken, gratis tips!
Ook crossmotoren moeten schoon gemaakt worden, tips lees je op CleanMyBike.nl!

Een aantal tips, gratis en voor niets!

Bikes schoonmaken

Wanneer je na een rit direct je bike schoon spuit, zal je een veel beter resultaat bereiken dan wanneer je het vuil drie weken laat 'intrekken'.

Zorg er altijd voor dat bij het afspuiten van motorfietsen water geen toegang heeft tot het bereiken van de binnenkant van je motorblok, carburateur of uitlaat!

Tijdens het gebruik

Ook tijdens het gebruik van je bike kun je alvast maatregelen treffen om voorbereid te zijn op de schoonmaak. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van BikeShine, dit product maakt je bike meer water- en vuilafstotend en maakt het eenvoudiger om de bike schoon te spuiten.

Bij motorcrossen in modderige omstandigheden kun je, naast BikeShine ook andere voorzorgsmaatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van schuimrubber tussen 'open gaten' van je bike.

crossmotor tegen modder beschermen
Modder aan je crossmotor verhelp je eenvoudig tijden het rijden door middel van schuimrubber!

Losse ruimtes zijn ideaal voor modderplakken om zich op te hopen en zo meer werk op te leveren tijdens het schoonmaken. Ook gaat het gewicht van je bike tijdens het rijden omhoog!

Bekijk deze pagina voor meer informatie!

 

 

 

 

Ook bij remdelen van (mountain)bikes kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Hiervoor gebruikt CleanMyBike.nl het product BrakeProtec. Deze borstels zorgen er voor dat je remschijven schoon geveegd worden tijdens het rijden en dat je overal en altijd maximaal kunt remmen! Door de eenvoudige montage op de remklauw en een bijpassend kleurtje is dit een leuke gadget voor je mountainbike. Het helpt je tijdens het rijden aan schone remmen en verminderd de slijtage aanzienlijk. 

Onderhoud

Na het reinigen en drogen kun je onze onderhoudsproducten gebruiken om je bike, voertuig of product te beschermen tegen nieuwe vuile invloeden en zal het schoonmaken later ook makkelijker gaan!

Onderhoud van fietskettingen kent vele voordelen. Zo wordt de slijtage beperkt en levert het minder weerstand op tijdens het trappen. In onze webshop hebben wij het beste kettingsmeermiddel op de markt verkrijgbaar. Deze wax smeert zichzelf tussen de schakels en het vuil van buitenaf wordt geweerd. Doordat het middel niet vet is pakt het geen extra vuiligheid aan. Na het ontvetten van de ketting moet de wax voldoende aangebracht worden. Dit resulteert in een beschermende laag op de ketting en geeft het smerende effect. Geen gepiep en gekraak meer en levensduur wordt aanzienlijk verlengd!  

Werkzaamheden

Zorg altijd voor een schone werkplek. Een vieze werkplaats betekent ook vieze producten!

Pas op met onderdelen van je fiets of motor welke goed moeten afdichten of moeten klemmen! MotorClean laat een klein vet restje achter om het oppervlak vuil- en waterafstotend te maken en hierdoor zal bijvoorbeeld de klemkracht van kroonplaten afnemen! Gebruik bijvoorbeeld na het reinigen met MotorClean een schone doek i.c.m. 'remreiniger' om het oppervlak te ontvetten.

Maak je gereedschap altijd schoon na gebruik. Een schone gereedschapskist werkt 10.000x beter dan een rommelige bende. Gebruik hiervoor een combinatie van een vel papier of een poetsdoek en Brake Clean. Met deze ontvetter bereik je een glanzend resultaat en verwijder je al het vet en vuil van je gereedschap!